Se alla

Nu är nya Tingvallaskolan och Aspbackens förskola invigd!

Pressmeddelande

Torsdag 1 september 2022

Nya lokalerna skapar bättre förutsättningar för eleverna

Nybyggda lokaler, nygjorda skolgårdar och specialskapad konst. På onsdagen, den 31 augusti, var det invigningsfest för barn, elever, personal och föräldrar på Aspbackens förskola och Tingvallaskolan. Liberalernas Pernilla Bergqvist invigde tillsammans med kommunstyrelsen ordförande Olov Holst

Liberalernas Pernilla Bergqvist t.v klipper bandet tillsammans kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

Med de nya lokalerna skapas helt nya förutsättningar för eleverna på Tingvallaskolan och barnen på Aspbackens förskola. De nya byggnaderna har stort fokus på de viktiga fysiska lärmiljöerna. Dessa förbättringar bidrar också till arbetsro och trygghet, vilket främjar lärandet. Ljus, rymd och naturmaterial har varit centrala principer för att skapa en stimulerande, harmonisk, vacker och god studiemiljö.

Pernilla Bergqvist, som själv gått på den gamla skolan, invigde skolan tillsammans kommunstyrelsens Olov Holst.
Hon kommenterar invigningen:
”Med de nya lokalerna skapas helt nya förutsättningar för eleverna på Tingvallaskolan och barnen på Aspbackens förskola. De nya byggnaderna har stort fokus på de så viktiga fysiska lärmiljöerna. Dessa förbättringar bidrar också till arbetsro och trygghet, vilket främjar lärandet. Ljus, rymd och naturmaterial har varit centrala principer för att skapa en stimulerande, harmonisk, vacker och god studiemiljö. Jag är verkligen glad att våra barn, elever och medarbetare fått en sådan fin förskola och skola.”

 

Läs hela pressmeddelande från kommunen här