Om Pernilla Bergqvist

Vilka uppdrag har du?

  • Politisk gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun
  • Ordförande i barn- och ungdomsnämnden
  • Vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott
  • Ledamot i kommunstyrelsen
  • Ledamot i kommunfullmäktige

Vem är du?

Jag är uppväxt i Sigtuna kommun och har en utbildning i statsvetenskap med inriktning mot EU och Europakunskap. Jag har även studerat på lärarhögskolan.

Under många år arbetade jag på ledningskontoret vid Region Uppsala som politisk sakkunnig. Innan studierna jobbade jag bland annat i Sigtuna bokhandel och på Arlanda Flygplats som trafikassistent och flygvärdinna.

– Nästa år har jag suttit 10 år i barn- och ungdomsnämnden. Större delen har varit i opposition men sedan 2015 är jag ordförande i nämnden, säger Pernilla Bergqvist.

Varför är du liberal?

Jag är liberal för att vi i alla tider tagit strid för kunskap, öppenhet och varje människas frihet. Vårt arbete fortsätter för att skapa förutsättningar för alla att förverkliga sina drömmar, att ge nya möjligheter till dem som annars skulle ha få livschanser. Att rösta liberalt är att rösta för en bra skola, en integrationspolitik där fler får jobb, trygghet på gator och torg och en välfärd med kvalitet, mänsklighet och mångfald, bland annat genom kortare vårdköer och räddad personlig assistans.

Vilka är dina viktigaste frågor för Sigtuna kommun?

Mina hjärtefrågor är kunskap, bildning och frihet.

Följ Pernilla Bergqvist:

Twitter